Autoresponders met superkrachten!

Wat is een autoresponder? Een autoresponder is een geautomatiseerde (en vaak gepersonaliseerde) e-mail versturen naar een ontvanger.

Er zijn talloze manieren om up-selling te creëren met autoresponders "

Wat is een autoresponder?

Een autoresponder is een geautomatiseerde (en vaak gepersonaliseerde) e-mail versturen naar een ontvanger. Denk hierbij aan een welkomstmail na inschrijving op een nieuwsbrief. Of een bedankmail na een bestelling.

Hoe werkt een autoresponder?

Een autoresponder wordt verzonden op basis van vooraf ingestelde acties of momenten. Dit kan bij het openen van een e-mail, het klikken op een link in een e-mail of een bepaalde actie op de website.

Wanneer dit moment is, hangt mede af van het doel van de autoresponder. Een welkomstmail zal over het algemeen direct na inschrijving verzonden worden, terwijl een herinneringsmail wellicht pas na een week verzonden wordt.

Up-sell met autoresponder

Er zijn talloze manieren om up-selling te creëren met een autoresponder. Denk aan het automatische e-mailen van relevante producten na een aankoop. Of stuur na het boeken van een reis een lijst met excursies die (bij)geboekt kunnen worden. Hierdoor creëert u loyaliteit, up-sell en branding op een persoonlijke manier.

Andere voorbeelden voor het inzetten van een autoresponder

Uw evenement is nog niet uitverkocht

Over 4 weken start uw evenement en er zijn nog kaarten beschikbaar. Stuur x dagen voor het evenement begint een autoresponder naar alle ontvangers die nog geen ticket hebben gekocht. Wellicht dat ze met een last-minute deal toch nog over de streep getrokken kunnen worden.

Servicemail voor de Travel branche

Wanneer er online een vakantie gereserveerd word op je website heb je direct veel (persoonlijke) gegevens. Gebruik deze gegevens voor een of meerdere autoresponders:

Voor vertrek

  • Stuur informatie over de regio van boeking
  • Wens een fijne vakantie
  • Heeft u alles mee? Lees hier de tips!

Na terugkomst

  • Heeft u een fijne vakantie gehad?
  • Deel uw mooiste vakantie moment op onze social media kanalen
  • Toe aan een nieuwe vakantie? Wij sturen u vast wat inspiratie

Dit zijn een aantal voorbeelden die u kunt gebruiken voor een mooi contactmoment. Wilt u hier meer mee doen? Neemt u gerust contact met ons op.

0 Offerte aanvragen

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring krijgt op deze website. Er worden GÉÉN marketing cookies geplaatst om je later van advertenties of boodschappen via andere belanghebbenden te voorzien.