Overstappen naar Google Analytics 4 

Google heeft aangekondigd dat Universal Analytics per 1 juli 2023 stopt met het verzamelen van statistieken. Hoog tijd dus om over te stappen naar Google Analytics 4.

Hoe en waarom overstappen naar Google Analytics 4 "

Wat is Google Analytics 

In 2005 lanceerde Google een gratis tool waarmee uitgebreide statistieken van websitebezoekers verzameld kunnen worden. Met Google Analytics kan bijgehouden hoeveel bezoekers een website bezoeken, hoe ze op de website terecht zijn gekomen en welke pagina’s worden bekeken. De statistieken worden verzameld door een stukje javascript-code met een Universal Analytics tracking-id aan de website toe te voegen. 

Wat is er nieuw is Google Analytics 4 

Het verschil tussen de oude Google Universal Analytics en de nieuwe Google Analytics 4 is groot. Het grootste verschil is de manier waarop Google Analytics 4 meet. In Universal Analytics lag de focus op het meten van paginaweergaven van websites. In Analytics 4 ligt de focus op de acties die door bezoekers van een website of app worden uitgevoerd 

Naast het meten van paginaweergaven kan er dus ook eenvoudig worden gemeten wanneer een bezoeker scrolt, op een knop of link klikt, een formulier heeft ingevuld of een zoekformulier gebruikt. 

Waarom overstappen naar Google Analytics 4 

De andere manier heeft ervoor gezorgd dat de oude statistieken niet overgezet kunnen worden naar Google Analytics 4. Het is echter mogelijk om via het dashboard van Universal Analytics een nieuwe Google Analytics 4 teller aan te maken en deze te koppelen aan de oude teller. Daarmee worden de statistieken in zowel de oude als nieuwe teller worden bijgehouden. 

Wanneer overstappen naar Google Analytics 4 

Wij raden aan om zo snel mogelijk een Google Analytics 4-teller aan te maken die is gekoppeld aan de oude Universal Analytics teller. Daarmee blijft het oude dashboard tot 1 juli 2023 bruikbaar terwijl er in de nieuwe dashboard al statistieken worden verzameld. 

0 Offerte aanvragen

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring krijgt op deze website. Er worden GÉÉN marketing cookies geplaatst om je later van advertenties of boodschappen via andere belanghebbenden te voorzien.