Onze werkwijze om een professionele website te laten maken en op te leveren

De werkwijze bij het laten maken van een compleet nieuwe website bestaat bij ons uit 3 fasen (optioneel 4 fasen):

Nieuwe professionele website laten maken
 • Website design
  wij maken een ontwerp (desktop en mobiel) die aansluit bij de stijl van je bedrijf en doelgroep. Met extra hulp van de stijlwijzer help jij ons met de juiste inspiratie!
 • Website laten bouwen
  Installeren en programmeren van jouw website en alle functionaliteit. Je volgt de vorderingen via een link naar onze ontwikkelomgeving.
 • Website vullen (en optioneel door Postzegelnietnodig)
  Vullen met sprankelende content, compleet maken als verlengstuk van je bedrijf of organisatie. Zelf of door ons.
 • Website ‘live zetten’
  Een feestelijk moment om het project af te ronden en ‘wereldkundig’ te maken. De website die je hebt laten maken kan zijn werk gaan doen!

Website design (fase 1)

Een professionele website laten maken die past bij het bedrijf, bij jouw activiteiten, die willen wij ontwerpen. Daarvoor hebben wij het logo nodig, het lettertype dat gebruikt wordt. Maar ook eventuele vorm elementen (zoals een kader of lijntje) uit de huisstijl en ondersteunende kleuren. Zo compleet mogelijk. Maak ook handig gebruik van onze stijlwijzer en daarmee wijs je ons wat op weg met inspiratie.

Het kan natuurlijk gebeuren dat er ‘alleen’ een logo is. Dat is niet erg, we kunnen er vast wel mee uit de voeten.

Om de website te laten maken die zoveel mogelijk aansluit bij wat je mooi vindt hebben we extra hulp aan onze stijlwijzer. Dit is ter inspiratie en om ons wat richting te geven in wat je aan stijl verwacht of mooi vindt. De stijlwijzer werkt heel eenvoudig. Je maakt eigenlijk een moodboard, want we hebben allerlei beelden van stijlen, kleuren, lettertypes en combinaties. Alles wat het meest vindt passen bij jou, je bedrijf en doelgroep kan je aanklikken (als favoriet). Die hele selectie kan je dan aan ons doorsturen. Wij gaan dan op basis daarvan voor je aan de slag. Makkelijk toch?

Tijdsplanning 1-2 weken

Nu we alles binnen hebben (logo, huisstijl, jouw stijlwijzer, etc.) kunnen wij aan de slag met het ontwerp. Daar doen wij 1 week over. Zodra we de visuele voorstellen klaar hebben sturen we die aan je toe. Helemaal fijn als het dan compleet aansluit en akkoord is. Toch kunnen we ons voorstellen dat er nog een correctie kan zijn. Je kan dan je feedback geven (in een keer alle ‘correcties’) en die gaan wij dan weer verwerken. Binnen een week heb je dan het aangepaste voorstel die akkoord zou moeten zijn.

Nieuwe website laten maken

TIP: Ga aan de slag met content

In deze fase is het slim om meteen goed na te denken over en te werken aan de content van de nieuwe website die je laat maken. Wat wil je vertellen? Welke pagina’s zou je willen aanmaken? Heb je de juiste foto’s? Welke formulieren (contact, aanvragen, downloads, etc.) wil je instellen? Als je nog niet begonnen bent met het schrijven en maken van de content, dan is nu zeker het moment!

Website laten bouwen (fase 2)

Nu kunnen we de professionele website gaan bouwen. We maken een account aan voor de website en het cms Modx wordt geïnstalleerd. De inrichting kan beginnen. We bouwen de website op binnen de ‘development omgeving’. Hiervoor ontvang je van ons een link naar de plek op development-server.nl zodat je kan volgen hoe het met de website gaat (je kan daar later ook de website vullen en testen).

Als de installatie gereed is beginnen wij met het programmeren van de stylesheets en het aanmaken van de componenten. Je krijgt van ons veel extra’s, zoals verschillende soorten blokken om je pagina’s te vullen en afwisseling te geven. Je kan de pagina’s zolang maken als je wilt en je mag zoveel pagina’s aanmaken als je nodig hebt. Dit kan allemaal via het systeem om je website te beheren en te onderhouden (Modx). We vinden het juist geweldig als je nog meer en nog betere content maakt waardoor je website groeit en meerwaarde krijgt.

Tijdsplanning 2 weken

Van installeren tot bouwen neemt 2 weken in beslag. We zijn er dan ook best druk mee. De website bouwen vanaf de grond op, zodat het fundament ook sterk is.

We sturen je een link naar jouw website in ontwikkeling op onze development-server waar je de ontwikkelingen kan volgen. En daar is hij later ook te testen.

Wil jij een professionele website laten maken?


Bestel hier je nieuwe website

Website vullen (fase 3)

Zodra de techniek gereed is en alles naar behoren werkt, kan de website gevuld worden. We gaan ervan uit dat je dit zelf doet aan de hand van onze handleiding. Teksten en afbeeldingen op de juiste pagina’s in de juiste blokken. We hebben al eerder opgemerkt dat de content belangrijk is en dat je deze eigenlijk in basis al gereed kan maken om in deze fase makkelijker de website af te ronden.

Optioneel vullen door Postzegelnietnodig

De website die je hebt laten maken door ons, kunnen wij ook vullen. Je begrijpt dat er dan ook van alles klaar moet zijn, zodat wij het kunnen plaatsen. Alle teksten, afbeeldingen en structuur van de website. We kunnen ook content ‘creëren’ (maken), in de tone of voice die past bij je bedrijf. Maar die ook rekening houdt met het zoekgedrag van je gebruikers/klanten. Wil je dat wij je hiermee ontzorgen?

Help mij met de content!

Tijdsplanning 1-2 weken (afhankelijk van je eigen planning)

Met het vullen van de website kunnen we voorstellen dat je daar even de tijd voor neemt. In het geval dat wij dit voor je doen zullen we die 1-2 weken doorlooptijd aanhouden.

Verstandig is om het in te plannen en door te gaan. Zo hou je het ook leuk voor jezelf… De planning is eigenlijk niet onze planning, maar globaal denken we dat het in deze tijd zou moeten kunnen.

Maak het jezelf niet te moeilijk

TIP: Ga snel online

Maak het jezelf niet te moeilijk en zorg dat er eerst het noodzakelijke in de website staat, zodat je hem later aanvult (in de komende weken). Dat betekent namelijk dat je website snel online kan. Uit ervaring weten we dat het feestelijke en ‘nieuwe’ gevoel van de nieuwe website eraf gaat, als dit soort trajecten te lang duren. Het kan je dan wat tegen gaan staan, terwijl er een hele mooie prestatie staat waar je juist trots en blij mee kan zijn!

Website ‘live zetten’ (fase 4)

De website die je hebt laten maken kan nu ook echt ‘live’ om door iedereen bewondert te worden, maar ook veel gebruikt te worden.

Het live zetten van de website is een kwestie van een klein klusje, maar het voorwerk is belangrijk en ook het testen in de live situatie is belangrijk.

Om je website live te zetten moeten de instellingen van de domeinnaam worden gewijzigd. De instellingen moeten naar de juiste webserver verwijzen waar je nieuwe website staat (op onze server dus). Geen rocket-science, maar wel noodzakelijk. Met de inloggegevens die we van jou nodig hebben passen we die instellingen aan en is de website ‘live’.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je dit zelf doet of je ict-partner die dit beheert. Als er email vanuit de website verstuurd gaat worden (wat gebeurt bij gebruik van de formulieren op de website), dan zullen we iets meer instellingen moeten aanpassen. Geen probleem, hebben we gewoon ervaring mee en passen we met hetzelfde gemak aan. Of geven de instellingen door aan jou of je ict-partner om door te voeren. Staan alle seinen op groen, dan is de website officieel ‘live’.

Dit is een moment dat we vieren. Gefeliciteerd (alvast)!

0 Offerte aanvragen

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring krijgt op deze website. Er worden GÉÉN marketing cookies geplaatst om je later van advertenties of boodschappen via andere belanghebbenden te voorzien.